Sunday, February 10, 2008

Priprema guma

Hladno vrijeme, bar meni, još uvijek ne dozvoljava neke malo jače vožnjice. Stoga sam na intezivnom treningu kolača, pita i svih drugih energetskih sastojaka svakog zdravog sportaša.
Dok drugi džogiraju, idu u teretnu a bogami bacaju i basketa, ja koji nemam šta korisnije za svoje zdravlje, odlučih da pripremim bic za eventualne toplije dane. Prvo što mi je valjalo činiti jeste kupiti sredstvo ta održavanje i zaštitu gumenih dijelova.

Našao sam već poznatu tečnost koju sam i ranije koristio za privatni automobil. Stvar je odlična i kavalitetom i cijenom. Naravno na tržištu postoji mnogo sličnih poizvoda. Uglavnom na kraju sam sastav određuje i cijenu kao i njegovu primjenu. Ja lično sa ovom tekučinom obnavljam samo gume. Slika kaže da ni u odnosu na prošlu godinu guma nije ispucala
Sa ovim pakovonjem sam sredio naša 4 bicikla.





Sigurno i kvalitet gume igra veliku ulogu. Jedan od postova H E R E obrazlaže malo više o kvaliteti gume. Tako da se i primjeti kod raznih marki manje ili veče brazde na spoljašnjem zidu gume. Razloga je više. Od kvalitetnog skladištenja, pritiska koji mora biti korektan u vrijeme aktivnog vozanja bicikla kao i u vrijeme skladištenja, kvalitetu gume itd.




Upotreba je jednostavna : očisti gumu od svih zaostalih prljavština toplom vodom, ostavi da se malo prosuši, uzmi na komadiću krpe ili vate tečnosti i kružnim pokretima lijevo desno utrljavati sve dok vam dosadi.Uglavnom kupujmo domaće i lagano u akciju. Malo je naporno pogotovo kad su ripne kao kod mene 2.1 ali srećom, radi se jednom u šest mjeseci.

No comments: