Thursday, November 8, 2007

DART upgrade to PIKE



Ko bi drugi mogao smisliti ovo nego Sandro genijalac. Vjerovatno u naletu dosade odlući da otvori nekih dva mjeseca star ROCK SHOX amortizer DART 1. onako da ga osvježi i podmaže prije ovih hladnoća. Sve je bilo u redu dok nije počela montaža uljnih prstenova. Dok je čistio donje cijevi amortizera onako usputno me upita o mome mišljenju o tome koliko bi se mm dobilo nekim teoreskim modifikacijama opruga cijevi i naravno ulja. Negdje na pola pitanja skontah ja da će on njega garant počet kasapit .

Uglavnom, suma sumare je da je amortizer podignut nekih zavidnih 4 cm.
Slike su onako da se vidi urađeni posao. Samu tehniku proširivanja hoda neću objavljivati dok se ne završe sva testiranja bicikla.
Bic nevjerovatno izgleda ali i radi.Testirali smo ga taj dan na izletu na Klopačke stijene i pokazao se kao odličan. Ostaje da se vidi još kako se ponaša u skokovima na nekim preprekama do nekih cca. metar visine. Kada smo se spuštali sa stijena on ga je i namjerno testirao po kamenju onako baš za downhill, ali zbog gušćeg ulja usljed hladnijih dana ostaje još da se zamjeni sa malo lakšim uljem pa da vidimo ponašanje i na njemu.
Šta če biti ne smijem ni pomisliti jer kad sada radi ko ludo mogu mislit šta će biti sa lakšim uljem. Po tablicama koje smo gledali na zvaničnoj stranici dobit će još jedan cm hoda. Nakon završenih testova naravno, kako to i treba biti, uradit ćemo i upgrade amortizera DART2. mada mislim da oni zbog same konstrukcije i onog hidrauličnog cilindra u sebi neće moći podignuti toliko cm. Moje mišljenje je da će se podići za 2 cm još kad ulijem lakše ulje eto ga amortizer od nekih 500 oera što bi rekla naša dijaspora.R E S P E C T.

No comments: