Wednesday, July 18, 2007

HARI mata HARI


Jedan od bitnijih razloga i moga angažmana oko biciklizma je i Haris Duvnjak. Osnivac i trener Pro-Bike tima iz Zenice, dugogodišnji biciklist i reprezentativac BiH u biciklizmu ima ogromno znanje i rado pomaže savjetima početnicima a i onim ostalim. Toplo preporućujem da posjetite web stranicu, te da ukoliko imate kakvih pitanja, putem e-maila postavite ista, rado ce vam odgovoriti.
Kako je ovo Balkan sustavno sa tim je i stanje u biciklizmau. Da ce biti nekih promjena na bolje vidi se i u aktivnostima pomenutog Harisa koji se trudi u radu sa djecom kao i takmičarima u klubu.
Govorim iz ličnog iskustva, jer sam neko vrijeme slušao pogrešne ljude, te dugo vremena naporno trenirao i trošio snagu za ništa, dok mi Haris nije otkrio par stvari za koje u početku nisam mogao vjerovati da imaju ikakve veze sa biciklizmom ali krajnji efekat bio je nevjerovatan. Znam i da oni koji hoće da skidaju kilograme i sa kučnim biciklima, stalno traže savjet u vezi ishrane i treninga. Kako je momak pošten iskoristite priliku, jer vrlo malo je danas onih koji će vam nešto korisno i reći.
Čuj momak, momčina ima ženu i dvoje djece i pride trenira u klubu, vodi i prodavnicu bicikala, iako ne znam kako išta i zaradi kad pola stvari ovoj omladini podjeli. Ako ništa porastao je u mojim očima.
Nevjerovatno nešto je i sa kojim elanom ova djeca treniraju u klubu. Naravno mislim pozitivno jer htjeli priznati ili ne sve se vrti oko para. I dok promjeniš slomljenu felgu, novu gumu, ode pedesetka a naći sponzora je u rangu dobivanja binga na 32 broju.
Način fianansiranja kluba je i iz utroška u prodavnici, samim tim, kako je ubjedljivo najjeftiniji u BiH, za mene bitno je da je i najkvalitetniji, i vi pomažete da se i ovaj vid sporta zaživi u Bosni.
Ali misli da je vrijeme da se napuste razni dileri, preprodavci i ko fol experti za određena bicikla, kad u suštini imaju za cilj da ti uvale robu sumnjivog kavaliteta sa velikom maržom i naravno izbjegavanjem plaćanja poreza.
Pobornik sam da je nekad bolje nešto skuplje platiti ili jednostavno sačekati razne rasprodaje pa uzeti da valja, nego da se puni bolnica (ne daj Bože!), pola zbog padova sa kojekakvih bicikala koje je dilao Kinez a samo zbog toga jer im je cijena cca 50 KM. Najskuplji je život.. Nije ona bez veze: Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari!
Cijenite svoj novac i zahtjevajte kvalitet. Neko ko voza Trek-a ili Scott-a ili što drugo nabrijano pa stavi mp3 i slušalicu i vrti i koje ko on, sam je sebi dovoljan, ja mislim da su dobri i Capriola i Polar, i svi koji imaju želju da se druže i da uzivaju u svojoj vožnji sa drugim bajkerima. Zbog svega navedenog, nastavit ću da reklamiram ovog momka i prodavnicu koju vodi gdje god to budem mogao. Da je bogdom više bilo ovakvih ljudina gdje bi nam bio kraj.
A opet, to je moje skromno mišljenje i moji utisci, a samo vaše lično iskustvo može potvrditi moje navode..

No comments: