Sunday, July 29, 2007

Điro di Smetovi part 1.



Nedjelja, vrijeme idealno za igru.Skupila se raja pa krenuli na već tradicionalnu trku na Smetovima.. Kao i do sada svako ima svoja zaduženja.Ja slikam,Nedim snima (nadam se da nije šta propustio obzirom na broj ženske populacije u publici ) a Tarik će gore na skokovima snimati atraktivnije slike.Dok ih skinem sa kamere u dan dva bit će i na blogu.
Atmosfera je odlična, momci su fakat puno trenirali uspjeh je zagarantovan .Izlaze iz kola Sandro ih postrojava, testeron cirkuliše, baš ih je lijepo vidjeti poredane pred start.
Divno je bilo vidjeti djecu na malim biciklima i njihovu želju za učestvovanjem,naravno i didura sa 81. godinom koji fura na specijalki da mu mogu pozavidjeti pola rekreativaca, koji onako iz prikrajka sa aparatima osmatraju.
Uglavnom super je bilo i onako kako se i očekivalo tako je sve prošlo.Hvala bogu niko nije imao povreda, naravno ako ne računamo izgrebane ruke od grmlja..


Juniori apsolutna dominacija Pro-bike Zenica.Ono šta je bitno i šta se računa je sljedeće:

Alic X3.M. je prvi.Kad je tka krenula ispalio se ko ferari a kada su ulazili u cilj ko u filmu Forest Gump morali smo mahati da ga zaustavimo.



Sanćo drugi. Trening se isplatio.Sandro ga je odveo par puta na kondicioni i eto ga odmah rezultat.Samo tako nastavi.


Esmer treći. Rezultat odličan kako je vozio pod bolovima. Znam da je i njegov trening na cestovnom užasan bio.Mislim da će sljedeće godine on ovdje uzeti prvo mjesto.
Keno peti. Extra. Cipelo je čitavo vrijeme


Elite kako se i očekuje naravno naša škola Vedo,Elvis,Sandro. Ono što nisam znao je nastupanje Vede i Elvisa za bbk Jedinstvo iz Tuzle.Neznam kako je do toga došlo ali razlog više da se dalje ulaže na Sandra,Senu,Sanću,Esmera. i dr. kad vidim kako izgaraju.
Sandro je bio oličan čak je i do četvrtog kruga bio na trećem mjestu.Neznam jel do sudija ili do objektivnosti ali i sudije su par puta tolerisale neke prolaze niđe veze, tako da je brat bratu mogao uzeti treće mjesto.
I na kraju belaj.Neki motorđija reče da je neki bajker upao sa bica dok se spuštao niz Smetove.Neznam odakle je momak ali đaba je više govoriti da se ne fura brz downhill dole, a pogotovu bez kacige.Stao sam u bolnicu da vidim kako je al mi kažu da je otišao na slikanje glave da vide da nema nekih lomova.Užas jedan.Nudim šta se može pomoći jer je pola ekipe iz Sarajeva već krenulo nazad.Želim mu brz oporavak.
Naraučenije : kaciga je TITO.

No comments: