Monday, July 23, 2007

Ze-Kakanj-Ze-loko

Nedjelja. Sedam sati i nešto minuta a temperatura je već dostigla 23 sterena. Dogovor je da se nađemo ispred servisa oko 08.00 i da krenemo u Kakanj. Poziv je bio upućen dan prije ali nas je došlo 6. Uglavnom dogovor je da se ide preko Arnauta pa da izeđemo kod mosta na ulazu u Kakanj,magistralom nazad do Bilješeva pa onda u Zenicu preko Janjića. Uglavnom neka lagana vožnjica 55-60 km.Tako i bi. Vožnja je protekla bezprijekorno. Ado se vratio sa mora ali je pedalao punom parom. Obzirom da nije okretao deset dana moram da kažem: Ističe se.
Za nekoliko dana je i nekakva trka na Smetovima pa su Senad i Keno iskoristili par skokova na dionicama ko eto zbog treninga. Posljedicu skoka jedino osjeti guma.
Još jednom da napomenem da pod obaveznu opremu se nosi i kakav suzavac sprej. Valjda i ovi đukci seljački kad ugledaju biciklo dadnu sebi malo oduška,al kako je selji bolje dati pare za koridu nego pelcovati psa,bolje da ga ja malo našpricam nego da hodam po bolnici.
Ali nije ni majmunima mane.Tako na jednom uzvišenju pred silazak u Kakanj na cesti širine brat-bartau 8 metara, ljiljan se spičio u svom pasatu turbo iz 82 godine ravno na nas.Valjda konta seljo da to tako treba, bolan, bolan balkan je ovo nema tu ni mrve gostoprimstva.
Cestom prema Bilješevu smo se vratili lagano jer nije bilo ni puno saobračaja na cesti.Pauza za refil vode je bila kod mini vodopada. Pejsaž je nevjerovatan i moram priznati da i ako sam prolazio više puta cestom na ovu stranu nisam nikad svračao. Morat ču i jednom ponijeti video kameru mjesto je Extra.
Do Zenice standardno lagano sporednom cestom. Nema cuka al ima motora. Neznam marku ali mislim da nije mogao parirati ni Yamasakiju.Brzina je bila nevjerovatna tako da smo ga zbog čudnih stvari koja je izlazila iz motora i nevjerovatnog zvuka svi redom prestigli.
Dogovor pada da se takmičari nađu i večeras oko šest zbog brdskog treninga na Smetove,koji ja naravno revnosno preskačem već sa Adom i Amelom derem prvu jutarnju kafu a ako bude bilo love presjeći če mo i koktom, piće naše i vaše mladosti.

No comments: